top of page

een van de grootste meesterwerken uit de geschiedenis van de Japanse inktschilderkunst Hasegawa Tohaku

Chrythantemum festival in Tokyo Shinjyuku Gyoen 菊花壇
1000019397[9453].jpg
Kashiwa mochi (Japans:かしわ餅,柏餅) is een wagashi (Japanse lekkernij) van witte mochi rond een zoete anko (rode bonenpasta) vulling met een Kashiwa-blad (Quercus dentata) eromheen gewikkeld.
Tango no sekku (Kinderdag) wordt in Japan gevierd op 5 mei. Op deze dag promoten de Japanners het geluk en welzijn van kinderen. Kashiwa-mochi en chimaki worden speciaal voor dit feest gemaakt.
Irises (紙本金地著色燕子花図, shihonkinji chakushoku kakitsubata-zu) is a pair of six-panel folding screens (byōbu) by the Japanese artist Ogata Kōrin
image[8742].jpg

De Grote Boeddha van Kamakura (鎌倉大仏, Kamakura Daibutsu) is een bronzen beeld van Amida Boeddha , dat op het terrein van de Kotokuin-tempel staat. Met een hoogte van 11,4 meter is het lange tijd het op een na hoogste bronzen Boeddhabeeld in Japan geweest, alleen overtroffen door het beeld in de Todaiji -tempel in Nara en enkele recente creaties.

Het beeld werd gegoten in 1252 en stond oorspronkelijk in een grote tempelzaal . De tempelgebouwen werden echter meerdere keren verwoest door tyfoons en een tsunami in de 14e en 15e eeuw. Dus sinds het einde van de 15e eeuw staat de Boeddha in de open lucht.

g 6
bottom of page